valente rotterdam

23 Mrt VLOG: Evy’s Day Out @ Valente Rotterdam

Na het poetsen met mijn schoonmoeder, hebben we toch zeker wel een lekkere vegetarische lunch verdiend!

Rotterdam wordt steeds leuker! Vooral de kleine lunchcafeetjes bezoek ik graag. En hoe leuk als je dan bij een knusse espressobar wordt uitgenodigd voor de lunch???

Valente kent 2 vestigingen, op de Hoogstraat & Westplein. De laatste… WOW! Met je cappuccino in extra grote kop… ja ik drink deze versie namelijk altijd met een extra shot espresso… neem je je eerste slok met uitzicht op de Veerhaven. Dan smaakt de koffie natuurlijk nog lekkerder. Alhoewel, koffie zetten kunnen ze daar wel hoor. Inclusief het liefdevolle hartje in het schuim! De smaak van zowel de koffie als melk waren top!

De bestelling had ik al doorgegeven! Het vegetarische broodje van deze maand én die van de volgende maand. Maart roert zijn staart… en regen & storm was er deze dag echt nog even! De pompoen crème met pompoenpitten smaakte ons dan ook goed! Vers gemaakt, daar waren mijn schoonmoeder & ik het direct over eens. En het brood… ik kies over het algemeen toch graag bruin… was ook echt pas net afgebakken! Heb echt alle crème van mijn bord geschraapt haha.

Het andere broodje was het broodje voor de maand april! Deze mocht ik maken of kraken! Wat het is verklap ik maar voor de helft… de topping bestaat uit gegrilde groene asperge. Ze waren echt pas net 20 minuten binnen! De crème blijft een verrassing. Ja… want ik zeg: MAAK! Valente… in april mogen jullie echt dit broodje serveren. Dan kom ik zeker een dagje werken & schrijven haha.

styling valente broodje pompoen en artisjok creme

Ja, Valente wordt echt minimaal 1 dag in de maand mijn werkplek! Elke maand zal ik het broodje van de opvolgende maand checken. En daar neem ik ook zeker weer een smoothie bij. We werden namelijk verrast met 2 overheerlijke smoothies. Ik kan nog steeds niet kiezen welke ik lekkerder vond: de mango & avocado of bosbes, aardbei & sinaasappel.

Merit Quadt: “Elke keer verzinnen we weer een nieuwe combinatie van smaken die met elkaar matchen! De vaste gasten moeten natuurlijk wel steeds weer iets anders kunnen proeven. Welke smaken het worden? Hangt echt af van welke inspiratie dat moment in mij opkomt!” Merit studeert “Voeding & Dietetiek”, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ze me volgende keer weer verrast! Ben zelf heel slecht in kiezen, dus wat de smoothie betreft, zeg ik: “Doe maar wat lekkers!”

Valente… een super knusse espressobar waar je heerlijk rustig kan werken. Ben je liever niet alleen? Ook super leuk om hier met vriendinnen te gaan lunchen! Of een heerlijke stop op een zondag met je partner, als je er langs fietst op de weg (terug) van de Witte de With. Een zaakje met gezellige kussentjes & pakkende tekst op de muur. Gewoon een ruimte die je inspireert! En leuk… ze waren zich aan het oriënteren voor leuke kunst aan de wand. Heb direct iemand aangeraden… toch leuk dat ze hier dan ook werkelijk iets mee gaan doen!

Mij zie je hier binnen een maand weer terug!

TOT BLOGS

smoothies Valente knusse kussentjes

Geen reactie's

Geef een reactie