Gastblog | Corsages… out of the box!

Gastblogger: Monique Verboom van TOFFE TROUWBLOG

In de tijd van de oude Grieken brachten bruiloftsgasten altijd bloemen mee om boze geesten te verjagen. De bruid kreeg een boeket en de gasten op de bruiloft kregen een aantal bloemsprieten en kruiden. Deze traditie bestaat nog steeds, alleen in plaats van een aantal bloemsprieten wordt er nu vaak gebruik gemaakt van corsages: een bloemstukje dat ter hoogte van de borst op de kleding wordt gedragen. Nu worden corsages echter niet meer gebruikt om boze geesten te verjagen, maar vaak om te laten zien wie dicht bij de bruid en bruidegom staat én om de trouwdag te vieren.
Tegenwoordig merk ik steeds vaker dat bruidsparen een beetje af willen van de tradities die ‘horen’ op een bruiloft. Zo ook met corsages! Ik ben dan ook al een aantal hele leuke en toffe alternatieven voor corsages tegen gekomen, welke ik graag met je deel!

Ribbons

Corsage ribbon
Lint is bijna niet meer weg te denken op een bruiloft. Gelukkig maar, want ik houd er van! In alle kleuren en maten en in alle vormen en soorten. Nu ben ik zelfs ook nog lint corsages tegengekomen op de website van Joehoee! Hele mooie gepersonaliseerde en doordat ze zo licht zijn, zijn ze ook nog lekker praktisch, want ze blijven daardoor makkelijk de hele dag netjes zitten!
Budgettip: Ben je een DIY bruid? Dan kan je deze corsages natuurlijk ook zelf maken!

Krijt corsages

krijt corsage
Toen ik op de website van Joehoee! de lint corsages tegen kwam, ben ik natuurlijk nog even verder rond gaan neuzen (absoluut niet nieuwsgierig). Naast de lint corsages kwam ik nog een ander tof alternatief tegen voor corsages, namelijk krijt corsages! Een unieke corsage van krijtbordverf op hout in de vorm van een hartje. Met een stift kan je er dan zelf een toffe tekst, naam, woord of tekening op schrijven/kleuren.

Buttons

bruidsmeisje button corsage
Buttons zijn hip! Daarnaast zijn ze ook nog eens oneindig in mogelijkheden en daarom ideaal als alternatief voor een corsage op je trouwdag. In de Trouwen Online Shop kwam ik het meest uitgebreide assortiment van ‘trouw-buttons’ tegen, de één nog leuker dan de ander! En niet geheel onbelangrijk: buttons zijn cheap! Zoek je iets om op te besparen, maar wil je wel iets van een corsage, kies dan voor buttons!

 

Knipperend hart

Corsage-Knipperend-HartOké.. aan de ene kant vind ik dit knipperend hart een beetje aan de foute kant, maar tegelijkertijd (of juist daardoor) vind ik hem ook weer zo tof! Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in mijn lijst voor alternatieven voor corsages. Dit knipperend hart heb ik gezien bij Gadget House en op hun site staat een mega handige tip. Deze hartjes worden namelijk vaak op bruiloften gebruikt en pas aangezet als het bruidspaar een gast heeft gesproken. Zo weet het bruidspaar zeker dat ze aan het einde van de avond met iedereen een praatje hebben gemaakt.

Etsy
Naast bovenstaande alternatieven welke je kunt vinden in Nederlandse shops, kun je ook veel toffe alternatieven vinden op Etsy! Vooral als je een specifiek thema hebt, ben je bij de shops op Etsy op het juiste adres. Zoals deze superhero corsage.

Evy vond… Juten hartjes

juten hart corsage
How cute are these!! Te schattig voor woorden toch? Juten corsages in de vorm van een hartje. Lekker vintage! Hebben jullie voor deze stijl gekozen? Dan kan je de corsages helemaal laten matchen met de styling van de dag! Ook nog in meerdere kleuren te verkrijgen. Evy heeft deze te leuke juten hartjes gevonden bij my lovely wedding.

Monique & ik zijn nieuwsgierig! Waar heb jij voor gekozen? Een traditionele corsage of heb je gekozen voor een out of the box corsage?

1 Reactie
  • Anouk
    Geplaatst op 19:46h, 11 december Beantwoorden

    Kunnen jullie mij verder helpen? Ik heb contact gehad met Tessa van my lovely wedding, ‘maar haar website bestaat niet meer en ik zou begin 2017 contact met haar opnemen over de jute corsages.

Geef een reactie