Jouw jurk… een eendagsvlinder?

Jouw trouwjurk is eigenlijk een soort eendagsvlinder… of toch niet?

De jurk… voor sommige dames de reden om te trouwen. Sowieso voor alle dames een kleine meisjesdroom die uitkomt. Eén keer zo’n mooie jurk aan. Eén keer in het middelpunt staan. Eén keer je echt een prinses voelen, je zo mooi voelen dat je ervan blijft stralen.

Als je hem hebt gekocht, kijk je uit naar de dag dat je ‘m nog een keer mag passen. Vervolgens kijk je uit naar de dag dat je ‘m mag ophalen. Eenmaal de jurk in huis, trekt die “zak” heel de tijd de aandacht van je ogen. De avond van tevoren haal je de jurk uit de zak, om er heel de avond, nacht & ochtend naar te kunnen kijken! YES… na de make up mag je ‘m eindelijk aan!

En dan kom je ermee de trap af! Je aanstaande man heeft nog nooit zo verliefd naar je gekeken. Je ouders pinken een traantje weg, en je kleine zusje kijkt zo enorm tegen je op! “Dat is mijn grote, en nu echt grote zus!” En jij straalt heel de dag, die jurk is zo ontzettend leuk om aan te hebben en heel de dag in te paraderen.

Maar helaas, en sneller dan je denkt, komt aan deze mooie dag ook een einde. En ja, dan gaat de jurk naar de stomerij en hangt die vaak alleen nog maar in de kast. Soms pas je ‘m stiekem nog een keer. Of je kleine zusje trekt ‘m een jaar later eens aan. Maar toch… zo zonde dat je die mooie jurk maar één keer aan hebt gehad!

Bruidspaar Elsbeth & Tonny, hebben dit anders gedaan. Zij hebben nog een shoot gedaan op een plek waar zij enorm fan van zijn. Een plek waar ook het aanzoek plaatsvond & waar ze eigenlijk heel graag hadden willen trouwen. Maar wat niet mogelijk was. Zo leuk dat je dan toch nog een keer je jurk aan kan. En nog leuker… op dié gave fotoshoot die op jullie dag niet op de route lag! Die plek wordt toch nog vastgelegd.

Keten in de sneeuw

Hier het verhaal van Elsbeth & Tonny!

Het leuke stel kreeg 1 januari 2004 verkering! En met die eentjes… daar hebben ze echt iets mee. Want op 1 januari 2012 ging Tonny voor Elsbeth op zijn knieën. Gelukkig heel zacht. Maar wel héél & héél koud! Net na 00:00 uur, in een hutje hoog op de berg, in Oostenrijk, stonden ze daar in de sneeuw! Al kijkend in het dal, waar je super mooi vuurwerk zag. Accordeon muziek vanuit het hutje, waar Elsbeth altijd kwam toen ze skiles gaf, hoorde je op de achtergrond! Nu wist Tonny het zeker, het nieuwe jaar moest echt wat verandering brengen. Elsbeth die hij niet meer zijn vriendin wilde noemen, maar zijn vrouw!

En natuurlijk zei Elsbeth “Ja”. Een datum was snel gepland… 1 november 2013! Maar waar? Fan van Oostenrijk, dit zou echt een geweldige plek zijn. Maar denkend aan hun gasten, vonden ze dit geen goed plan. Winterberg heeft misschien geen eens sneeuw op dat moment? “Hmmm jammer… in de sneeuw zou echt onze droomlocatie zijn geweest.” Eentje die heel goed bij hun zou matchen, maar ze moesten het helaas toch over laten gaan.

Maar in Nederland hebben zij een hele gave dag gehad! En de vrienden uit Oostenrijk zijn gewoon naar Nederland gekomen. En in Nederland gebeurde ook leuke dingen. Ze hadden net samen een huis gekocht, die op dé dag nog helemaal leeg op hen stond te wachten. En ja… wat is er dan leuker om daar ook heen te gaan voor je shoot. Mooie herinnering van zowel je trouwdag, als de start van je eerste huis samen!

Over foto’s gesproken… Happy getrouwd & een mega mooie herinnering van de dag. Maar toch bleef er altijd iets knagen. Ze hebben altijd contact gehouden met hun fotograaf: PICTURES & PLANS. En de fotograaf ging op vakantie… ja op wintersport! Elsbeth & Tonny hadden haar allemaal leuke ideetjes gegeven. Het leuke contact is ergens goed voor geweest. Want zo ontstaan er spontane ideeën. Spontane ideeën die ook werkelijk uitgevoerd worden. Want hoe leuk als Elsbeth & Tonny diezelfde periode ook naar dat gebied zouden komen. Met als tip: Behalve je skipak, vergeet je trouwkleding niet!

Kus na jawoord  bruidsreportage in de natuurSkilift met je bruidsjurkapres skieën


Elsbeth was direct enthousiast! Haar droom kwam uit… een keer iets anders! Trouwen in de sneeuw had haar zo uniek geleken. Nu kan ze dit toch nog lichtjes ervaren… hoe is het om met je trouwjurk door de sneeuw te paraderen?! Zo gezegd, zo gedaan! En wat hebben ze een lol gehad. En wat was het koud haha! Maar dat mocht de pret niet drukken… echte bikkels die twee. Zag het meteen aan ze. Een stel die niet houdt van een standaard shoot, maar juist iets wat persoonlijk bij hun past.

ijspret tijdens je shootEn Elsbeth kan het iedereen aanraden: “Echt zo tof om later nog een keer een shoot te doen, op een plek die je echt altijd in je hoofd hebt gehad, zodat je je jurk gewoon nog een keer aan kan doen! Je voelt niet die spanning van dé dag & sommige droomlocaties zijn gewoon niet haalbaar op je dag!”

En zo is het! Haasten op je trouwdag, daar wordt niemand blij van & geeft zeker niet de mooiste foto’s.

sneeuwpret tijdens je shoot

Door een andere dag te plannen, kan je juist wel dié toffe locatie doen. Die plek waar jullie de meeste herinneringen aan hebben. En de voordelen houden niet op! Je mag weer die schitterende jurk aan, die anders alleen maar in de kast zou hangen. En op zo’n dag met een enthousiaste fotograaf, kan je er uitgebreid de tijd voor nemen. Geen planning waar je rekening mee moet houden, echt alleen een momentje samen met jouw partner! Samen de dag nog een keer herbeleven, of het nou in de sneeuw is of op een tropisch eiland! Of in die dierentuin, waar jullie de eerste date naar toe zijn gegaan! Het is echt een aanrader om na de trouwdag er samen nog eens op uit te trekken… in dé kleding van jullie dag!

pictures & plans bruidsreportatge

Geen reactie's

Geef een reactie