huwelijksreis afrika met kids

01 Mrt Gastblog | Met kids op huwelijksreis naar Afrika

WAT JE BETER WEL & NIET KUNT DOEN

Wanneer je je gaat oriënteren op een leuke vakantiebestemming voor jou, je partner en je kinderen, denk je misschien niet direct aan Afrika. Het zou er onveilig en primitief zijn, en zeker geen bestemming voor een huwelijksreis. Maar niets is minder waar. Afrika leent zich uitstekend als bestemming voor een huwelijksreis, óók met kinderen. Je hebt er bijvoorbeeld nauwelijks te maken met tijdverschil, wat heel wat slapeloze nachten kan schelen. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden. We geven je graag tips!

wilde dieren afrika

Reistempo
Met kinderen reizen vraagt om een iets ander reistempo dan wanneer je alleen met je partner op huwelijksreis zou gaan. Een georganiseerde busreis is daarom een minder goed idee. Ga liever voor een reis waarbij je je eigen tempo kunt bepalen. Een reis waarbij wel alles van tevoren geregeld is, maar je voldoende rustdagen hebt en genoeg tijd om alles te bekijken. Omdat de reisafstanden soms groot zijn, is het slim voor voldoende vertier voor onderweg te zorgen. En wat lekkers uiteraard!

cruise afrika

Activiteiten voor kinderen
Plan op je huwelijksreis ook leuke plekken voor de kids. De volgende activiteiten & bezienswaardigheden zijn zeker aan te raden:
• Op safari en sporen zoeken, bijvoorbeeld in het Etosha National Park in Namibië of in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Kunnen ze de big five spotten?
• Wandeling door de natuur in bijvoorbeeld het Tsitsikamma Nationaal Park in Zuid-Afrika waar je verschillende spectaculaire hangbruggen vindt.
• Een weeshuis of basisschool bezoeken en samen dansen en zingen met de Afrikaanse kinderen. Erg leuk en leerzaam voor kinderen!
• Surfen op de roodgekleurde zandduinen van de Sossusvlei in Namibië.
• Een olifanten- of giraffenopvang bezoeken, of bijvoorbeeld een cheeta opvang waar je ook leeuwenwelpjes mag aaien.

• Op een struisvogel rijden of op een struisvogelei staan in het Zuid-Afrikaanse Oudtshoorn. Na ze in zulke groten getale van dichtbij gezien te hebben, is de grootste en snelste loopvogel ter wereld zeker stof voor een spreekbeurt.
• Naar het strand om te zwemmen of walvissen te spotten in bijvoorbeeld Hermanus (Z-A).
• Op een tube over de rivier of met een kajak tussen de zeehonden en dolfijnen van Swakopmund (Namibië) door.

Malaria
Maar in Afrika kun je toch malaria oplopen? Nee hoor, dat is niet in alle delen van Afrika een risico. Als je in Zuid-Afrika bijvoorbeeld het Krugerpark en Swaziland mijdt, loop je geen risico. En ook het grootste deel van Namibië en Botswana is zonder bescherming toegankelijk. Bovendien zijn Zuid-Afrika en Namibië zo Westers dat de gezondheidszorg goed ontwikkeld is. Ook is de officiële taal er Engels, wel zo gemakkelijk.

Seizoenen
In het zuiden van Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomervakantie is het daar winter, en dan kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. Voor zwemmen is het soms gewoon te koud. Omdat het ook de droge periode is, zijn wilde dieren wel snel te spotten bij waterplassen in wildparken. In de kerstvakantie daarentegen is het hoog zomer in het zuidelijke deel van Afrika, lekker warm dus maar soms weer té heet. Omdat de zon er eigenlijk iedere dag schijnt, kan ieder seizoen een goede reisperiode zijn.
Een reis naar Afrika is voor ieder gezinslid een indrukwekkende ervaring. Ontspanning, actie, cultuur en natuur wisselen elkaar af. Een perfecte mix voor een huwelijksreis! Voor meer informatie voor een huwelijksreis op maat kun je je online oriënteren bij diverse aanbieders als Sable Tours.

Tekst: Merel Groene | Sable Tours

huwelijksnacht afrikazonsondergang afrika

Geen reactie's

Geef een reactie