Movie of thé Day

EEN FILM ZORGT VOOR EEN HERBELEVING! OOK HET BRUIDSPAAR MIST DINGEN OP DÉ DAG…

Een fotograaf is vanzelfsprekend op de jaren ‘15 bruiloften, maar over een trouwfilm wordt vaak nog getwijfeld. Zelf ben ik echt vóór een gave movie van de dag. Een trouwfilm is gewoon een prachtige herinnering. Bewegende beelden kunnen zo mooi de sfeer & emotie van het trouwen en de hele dag overbrengen.

Maar behalve mijn mening, was ik heel nieuwsgierig naar de mening van diegene die in de cameraschoenen staat! En ik heb een bijzonder stel geïnterviewd. Wat hun bijzonder maakt? Ze filmen de bruiloft van een bijzonder & prachtig bruidspaar van mij. De bruid is erg ziek & met grote liefde ondersteun ik hen bij de organisatie van de grote dag. En ik ben niet de enige… Peter (Chillground) & Farzana (Flair by Faar) vonden het ook mooi om deze mooie dag kosteloos vast te leggen! Onderaan deze blog stellen ze elkaar ook nog even voor!

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET FILMEN VAN EEN BRUILOFT OF ANDER EVENT?

1. FOCUS | Voor elke scene & mooiste emotie krijg je maar 1 kans!

Oog voor detail is echt een must! Op een bruiloft krijg je voor elke scene en de mooiste emotie maar 1 kans. En de emotie staat centraal! Je kan moeilijk de vader vragen nogmaals die intens gelukkige blik te laten zien, die hij trok toen hij zijn dochter de trap af zag komen. Of: “Nog even het JA-woord over, ik had net die traan van de moeder niet gefilmd!” Een goede concentratie & focus is dus echt nodig op zo’n dag! De emoties zijn puur, die WIL je spontaan vastgelegd hebben. Tenslotte is variatie ook heel belangrijk. Hoe creëer je dit? Wissel in beelden: close, medium en wide! Als jouw videograaf al deze elementen toepast, heb je dié film dat als je hem kijkt het net is alsof je er (weer) bij bent. Je beleeft het trouwen gewoon weer!

Farzana: “Een bruiloft is een daduiven voor ceremonieg van onschatbare waarde. Een kenmerk van mij is dat de bruiloft zó in beeld wordt gebracht, dat het bruidspaar na 20 jaar hun bruiloft nog kan herinneren zoals de dag van gisteren wanneer zij naar het filmpje kijken. Dus mijn unieke eigenschap is dat ik luister naar de wensen van het bruidspaar en dit een handomdraai kan omzetten tot beeldmateriaal. Hierdoor blijf ik dicht bij wie zij zijn en wat hen uniek maakt als stel.”

Peter wil zijn trouwfilms zo persoonlijk mogelijk maken. “Als videograaf stap je altijd objectief een feest binnen, maar mijn eigenschap is dat ik zo snel mogelijk wil opvangen en me laten leiden door de banden en emoties binnen de familie. Ik wil graag dat de kijker het gevoel heeft midden in het feest te staan, in plaats van langs de zijlijn.”

2. STIJL | Liggen bruidspaar & videograaf op 1 lijn?

Belangrijk is het om van te voren af te stemmen in welke stijl er geschoten moet worden. Wil je een strakke documentaire film, of moet deze meer romantisch & vintage zijn? Snelle of juist langzame beelden? En 5 minuten, of juist een uitgebreide variant. Of juist beide versies. Alles kan! Belangrijk is om voorafgaand aan de grote dag te weten dat de videograaf en het bruidspaar op 1 lijn liggen. Een juiste verwachting voorkomt teleurstellingen.

3. HERBELEVING | De emoties & die ene blik die je niet opgevangen hebt!

Bruidsmeisje ringenEen bruiloft is een rollercoaster van emoties. De eerste traan van de moeder van de bruid, de grote glimlach van de bruidegom wanneer de bruid door haar papa wordt weggegeven en de sprankelende ogen van het kleine bruidsmeisje die op het puntje van haar stoel zit, omdat ze bijna de ringen mag brengen. Maar eigenlijk alle gasten die een warm gevoel krijgen en het van een afstand mee maken. Al deze prachtige emoties in jouw film, maakt het geen normale film! Nee… een perfecte memory… je herbeleeft de dag gewoon weer opnieuw! En wat dacht je van die grappige blikken die je dé dag helemaal niet opgevangen hebt? Er gebeuren zoveel andere dingen op zo’n dag waar het bruidspaar geen weet van heeft. Het is mooi als je achteraf toch nog kan zien wat er aan de andere kant van de zaal gebeurde.

4. WAAR GAAN FARZANA & PETER TIJDENS DE BRUILOFT VAN EVY’S PROPOSAL OP LETTEN?

We gaan letten op de kleine details: het kleine meisje dat met haar prachtige jurk staat te springen, een groep lachende gelukkige mensen, de reacties van de gasten wanneer het bruidspaar elkaar trouw belooft tijdens de ceremonie en een knappe bruidegom die zachtjes over de hand van de bruid wrijft wanneer zij elkaars hand vasthouden. Ik let ook op de grotere details, namelijk: de moeder van de bruid die tranen van geluk in der ogen heeft, de vader van de bruid die zijn kleine meisje weg geeft en een prachtige bruid die haar aanstaande man in zijn ogen kijkt. Van de 1e tot de laatste minuut mag er geen detail uit het oog verloren worden. Peter verklapt: “Daarom is het zo fijn om deze dag samen te doen: elkaar versterken om deze mooie dag vast te kunnen leggen!”

Naast de aanwezigen zijn er natuurlijk ook andere dingen waar op gelet moet worden. Denk maar aan de taart, de versieringen en de prachtige locatie van binnen en van buiten. Elke scene, niks mag missen tijdens het monteren. Farzana zegt altijd: “Liever te veel beeldmateriaal, dan te weinig!”

11207853_985989548078902_587379386_o5. ADVIES VAN ACHTER HET SCHERM

“Geniet van de dag en laat alles over je heen komen!”… de videograaf doet het werk! Het bruidspaar hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze stralen & spontaan zijn! Dan sta je er mooi op, echt als jezelf! De perfecte herinnering voor altijd!

Een bruiloft hoort een onvergetelijke dag te zijn en het is leuk als het bruidspaar de dag kan herbeleven. Op deze dag gebeurt er namelijk zoveel, dat het bijna niet bij te houden is. Zo is het bijvoorbeeld leuk dat bruidegom achteraf kan zien hoe zijn bruid zich aankleedde en opmaakte. Daarnaast heeft het bruidspaar maanden uitgekeken naar deze dag. Het is mooi om dan een tastbaar stuk te hebben waar alle herinneringen op zijn vastgezet. Niet alleen voor het bruidspaar zelf, maar ook voor de naasten en in de toekomst: de kinderen! Die zullen vast benieuwd zijn naar hoe mama eruit zag en hoe papa reageerde toen hij mama voor het eerst zag.

Je weet nooit hoe het leven loopt en hoe lang je nog van elkaar mag genieten! Op film heb je in ieder geval de herinnering van al het moois van die dag!

TOT BLOGS!

Check ook Evy’s Proposal The Movie

Peter & Farzana stellen ELKAAR nog even voor:

farzanaFarzana Alladin (Flair by Faar) is een enthousiaste gedreven videomaker en grafisch vormgever uit Rotterdam. Haar passie ligt bij het maken van visueel aantrekkelijke clips, waar bruiloften een van de mooiste gelegenheden voor zijn. De brede interesse die Farzana heeft voor media, heeft zich gedurende haar opleiding Media & Entertainment Management toegespitst op (internet-)film, televisie en vormgeving. Ze heeft in 2014 gewerkt bij VERS, waarbij ze als producer, editor en regisseuse met een groep van jonge professionals bedrijfsfilms en clips maakte. Daarnaast volgde Farzana minors waardoor ze zich specialiseerde in video en momenteel bevindt zij zich in de afstudeerfase van haar hbo-opleiding. Farzana is goedlachs, heeft perfectie en kwaliteit hoog in het vaandel staan en is een productioneel en grafisch toptalent!

peterPeter van Reijen (Chillground) is sinds jongs af aan al bezig met televisie en film. Zo vormt hij samen met nog vier anderen Filmcollectief Chillground. Chillground heeft verschillende producties gedaan, van filmpjes voor opdrachtgevers tot eigen filmproducties zoals Broederliefde en Dag mannetje. Ondertussen is Peter afgestudeerd met de titel Bachelor of Business Administration in Media & Entertainment Management. En tegenwoordig werkt Peter bij PebbleTV. Daarnaast produceert Peter als freelancer video’s voor bedrijven en verenigingen. En hierbij komt zijn talent achter de camera goed naar voren. Peter is spontaan, enthousiast, betrokken en altijd vrolijk. Hij weet waar zijn kwaliteiten liggen en benut deze dan ook. De weinige vrije tijd die hij heeft, spendeert hij tijd met zijn familie en vrienden. En daarnaast vindt hij het ook niet erg om hersenloos Fifa te spelen (uren lang!).

Geen reactie's

Geef een reactie