all-season

18 Mrt All Season Wedding… elk z’n eigen charme

Trouw je in het beloofde zonnetje, tussen de herfstbladeren of toch liever in de sneeuw?

Tja… wie duimt er nou niet voor dat zonnetje op dé dag van het JA-woord? Maar feit is dat we in Nederland nooit weten wat voor weer het wordt. Soms zijn de dagen in oktober nog mooier dan de dagen in juli of augustus. Mrs. Sun & Mr. Rain houden het altijd spannend of ze op de trouwdag arriveren. En we duimen altijd voor de no show van Mr. Rain. Ene keer lukt het. Maar lukt het niet… na al dat geduim is de teleurstelling nog groter.

Voor wie pas is gevraagd… of deze zomer… en niet een jaar wil wachten! Trouwen in de maand oktober tot en met maart heeft ook zijn charmes hoor!

Maar ik vind werkelijk dat elk seizoen iets heeft. Elk weertype heeft haar eigen charme. Oké regen, laat je feest soms een beetje in het water lopen… maar weet je hoe vette poncho’s je tegenwoordig hebt, tijgerprint of transparant! Een mega stijlvolle shoot is dan gewoon mogelijk hoor. En wat dacht je van de umbrella’s? Leuk om in een gietijzeren bak neer te zetten, of als decoratie! Wedden dat je uiteindelijk ook gewoon gek gaat doen in de druppels. En die Sunshower doet het goed op de foto’s hoor. Regen geeft leuke speelse kiekjes en de make up van tegenwoordig is echt wel rain-proof!

Rainfest Rainfest leuke paraplu voor bruiloft

En ja… zon is natuurlijk waar wij enorm van genieten! Vandaar dat vele bruidsparen in de zomer willen trouwen: “We willen een gave buitenlocatie, maar het moet ook een mooie binnenruimte hebben, stel het regent. Maar ja “stel”, dus stiekem hopen ze echt op zon. En dan weken van tevoren al de weersberichten in de gaten houden. Stress stress stress… voor iets waar je niks aan kan doen.

Laten we het eens omdraaien! We trouwen lekker in de herfst of winter. We verwachten het zonnetje niet… maar laat Mrs. Sun zich zien, dan is het mooi meegenomen & zullen we het wel echt verdiend hebben. Als in de winter het zonnetje maar even tevoorschijn komt, zitten we in Nederland toch al direct op het terras. Dus geen teleurstelling en een nog grotere surprise mochten we op dé dag ineens buiten kunnen vertoeven. Heater & kleedjes erbij… hoe knus!!! En zo’n kasteel ziet er in de winteravond nog sprookjesachtiger uit, toch?!

Kasteel voor een bruiloft [foto: Paco van Leeuwen]

En weet je hoe mooi de kiekjes zijn met de herfstbladeren- & kleuren? En hoe je dit ook weer gaaf kan inzetten als decoratie. Of de sneeuw! Oké… dan moeten we nog iets meer geluk hebben dan dat zonnetje in de zomer! Sneeuw met Kerst en de 11-stedentocht zijn ook geen vaste items meer in het jaar… haha. Maar hoe gaaf & uniek zou dat zijn!? Dus waarom altijd maar duimen voor de zon in de zomer? Terwijl je ook een hele grove gok kan wagen voor een schitterende winterdag.

Nu vraag je je vast af… “Evy, jij bent nog niet getrouwd… wat zou jij zelf nou doen?” Ik vind werkelijk alle seizoenen mooi! En tuurlijk, de zon is geweldig. Maar ik kan je nu vertellen dat ik het laat afhangen van wanneer ik gevraagd word. Een Event voor het KWF regelde ik in één maand. Denk je dat als ik in juni gevraagd word, ik ga wachten tot zomer 2016? Haha… nee dan wordt het bij mij toch echt september of einde van het jaar. Er gaat dan één gedachte door me heen… maar de jurk dan? Mouwen wil je niet. Maar die negatieve gedachte is direct al weg. Hartje winter loop ik ook in mijn shirt even naar buiten. Dus voor de foto’s… prima dat strapless lijfje (Marnix, je leest dit niet toch?). En hoe gaaf om er nog leuke & unieke accessoire bij te zoeken… een shawl, vestje… pfff tegen die tijd kom ik wel wat gaafs tegen hoor.

trouwschoen winter winter wedding dress trouwjurk winter

En met de aankleding kan je je met alle seizoenen toch laten gaan. Is het geen zomerse surf sfeer, dan is het toch gewoon een winterse vintage look! Juist dan kan ik mijn creativiteit lekker laten gaan. In plaats van Prosecco, lekker Glühwein met de toast! Of die overheerlijke winterse cocktail, waar je vrienden heel de avond niet over uitgepraat raken. Oké… ik maak een eind aan dit stuk! Mijn creativiteit slaat op hol!

TOT BLOGS!

TIP | COCKTAIL van barblog | Een winterse dorstlesser!

Winter Bramble

De Winter Bramble is een variatie op de klassieke ‘Bramble’ met als hoofdbestanddeel Gin. De cocktail die werd gecreëerd in het midden van de 80-er jaren en sindsdien een erg populaire Gin cocktail is. Door het stevige doch fruitige karakter is hij zowel bij vrouwen als mannen in trek.

Wij maakten deze aangepaste cocktail voor het eerst met de Rooftop Winter BBQ tijdens de Rotterdamse Hotelnacht. Een perfecte gelegenheid voor een drankje als deze.

De winter vraagt om een versterkte smaak-kick. Een mondgevoel wat nog even blijft buzzen. Als we langs de ijsbaan soep proeven moet hij ook echt kruidig zijn of je wilt je handen lekker op kunnen warmen aan die mok met warme chocolademelk. Het contrast met het koude weer moet goed waarneembaar zijn. Om dat gevoel in de cocktail naar voren te brengen voegen we de ultieme wintersmaakmaker kaneel toe. In de vorm van vers bereide kaneelsiroop. Makkelijk zelf te maken en goed houdbaar!

Voor deze versie hebben we de volgende stappen gevolgd:

TanquerayTen_bkGLAS: Tumbler
GARNERING: Schijfje Citroen , Geneverbessen. Eventueel een braam of framboos
METHODE: Shaken

INGREDIËNTEN:
50ml Tanqueray Ten
40ml vers citroensap
30ml Kaneelsiroop
15ml Crème de Mûre

Wil je weten hoe je deze cocktail bereid? Laat een reactie achter op deze BLOG…

Geen reactie's

Geef een reactie