gastenboek of iets anders

09 Mrt WELK ANDER WOORD DAN –BOEK PLAK JIJ ACHTER GASTEN… ?

Het gastenboek hoeft natuurlijk niet zo letterlijk genomen te worden! Weet je hoeveel andere woorden je achter gasten- kan plakken? Of als je het naar het Engels vertaald klinkt het nog net iets leuker. Gueststones, guestgame, guestboard, guestcouch… en zo kan ik nog wel even doorgaan! Persoonlijk vind ik een gasten-verzinsel tof die je leuk in je huis kan stylen. Waar gewoon dagelijks je oog op valt, zonder dat je een vergeten of overvol laadje moet opentrekken. Of iets wat je in de tuin kan zetten… hier een aantal ideeën!

gastenboek puzzleGuestpuzzle & hearts stonden nog niet in het rijtje

Wat dacht je van deze love-vorm? Bij Weddingdeco.nl kwam ik deze toffe puzzle tegen. Iedere gast schrijft een leuke memory op een puzzlestukje & samen vormen ze jullie complete liefdeshart. Leuk om op te hangen & neer te leggen of leuk voor jullie kids om later mee te spelen. Ik was & ben gek op puzzelen. Leuk om dit gastenboek op een vintage gestylde tafel neer te leggen. Puzzlestukjes in mooie vazen… laat de gasten maar binnenkomen & hun plek in de puzzle zoeken!

Of in combi met deze gueststones

stenen als gastenboek

Foto: TrouwTrendy

Op stenen kunnen de gasten ook hun boodschap kwijt. Of een tekening of wat dan ook voor de creatievelingen! Bij Weddingdeco.nl kwam ik ook deze stijlvolle stenen tegen. Leuk op een schaal! Of leuk om in een doorzichtige of glazentafelblad te verwerken. In mijn vorige huis had ik een hele unieke gietvloer in mijn slaapkamer. Wist je dat je hier ook allemaal toffe styling in kon verwerken? Voor wie nieuwsgierig is, dit is mijn design! Met een doorzichtige epoxylaag erover & je hebt een hele toffe vloer. Oké, de tafel is misschien wel iets betaalbaarder. Eventueel kan je de puzzle & stenen ook leuk combineren. Weddingdeco.nl heeft nog meer toffe dingen, check de site maar eens.

Nog meer guesthearts… kort & bondig of toch een gast die makkelijk schrijft?

guest hearts guestbook uniek gastenboek

Zelf ken je je gasten het best! Weten ze amper iets op papier te krijgen… uhh op hout? Of komen ze hout te kort? In dat laatste geval kan je ook kiezen voor de wooden hearts van Etsy. Deze zijn groter dan de puzzlestukjes, waardoor er goed ruimte is voor een leuke tekst. Of wil je echt al een kant-&-klaar design wat je tof aan de muur kan hangen? Dan is deze Tree of Life ook super leuk! Beide “houtjes” kan je weer een leuk plekje geven in je huis

Voor gasten met groene vingers… Of turquoise, of lila of roze!

guest tree vingerafdruk gastenboek

Vormgevoel heeft ook echt wel gevoel voor gastenboek in een andere vorm. En ik houd van een persoonlijke touch aan het gasten”boek”. Letterlijk & figuurlijk… je gasten zetten gewoon allemaal hun vingerafdruk op papier! Fijn voor de gasten die nooit weten wat ze moeten schrijven! Meestal wijst de man naar de vrouw: Doe jij het maar schatje… jij schrijft veel mooier! Veel leuker, je kan nu je kids ook de opdracht geven!

De hartjes vallen niet ver van de boom

hartjes bedankje your memory boom heart memory

Of eigenlijk kan dat bij de Your Memory boom wel! Je kan zelf je stijl van het hartje bepalen, dus het wordt echt een typisch hartje voor jullie. Ook kan je juist kiezen voor een leuk contrast door 2 of meer stijlen hartjes te bestellen. Eén voor de girly-guests & één voor de sturdy-guests! Natuurlijk wel in de stijl die past bij jullie dag. De hartjes zijn leuk als styling voor de dag, als gastenboek of als your memory aan de guests! Schaffen jullie de boom liever aan, of past huren beter bij jullie? Natuurlijk staat de boom leuk in huis. Maar ik weet zeker, met een beetje creativiteit, zorgen die hartjes ook voor een mooie memory in huis!

wereldbol als gastenboekGuest Globe

Houden jullie van reizen? Of komen jullie gasten uit alle hoeken van de wereld? Maakt niet uit… jullie hebben iets met de wereld. Dan mag deze wereld met lieve teksten van jullie gasten, echt wel een aantrekkelijk plekje krijgen in de woonkamer. Mijn tip? Kijk gewoon naar een toffe vintage wereldbol op marktplaats. En wereldbol met een verhaal! Zo kocht ik laatst oude lijsten van een man van bijna 90. Hij had ze altijd bewaard. Hoopte dat ze ooit nog voor een mooi moment gebruikt zouden worden. Nou hij had het goed… ik heb ze gebruikt voor een aanzoek! Hoe mooi, dat zo’n bol met een verhaal, een permanent nieuw verhaal krijgt. Een verhaal aan jullie, van de daggasten, in jullie huis!

jenga gastenboekEen bruiloft kent geen spelbrekers

Iedere gast zal meespelen met dit spel! Elke gast schrijft een Jenga-blokje, wedden dat je het spel op een hele andere manier speelt. Iedere speler leest na het weghalen van het blokje de tekst die op zijn/haar blokje staat. Zo kan je ook nog bonuspunten toewijzen aan diegene die een blokje trekt met een toffe tekst. Ja gasten… de lat ligt hoog! Wel een toffe tekst schrijven op jouw blokje aan het bruidspaar! Zo maak je het spel alleen maar leuker.

Guest Forniture
wooden guestbook

Ja dit vind ik gewoon helemaal tof! Echt een groot meubelstuk, met toffe teksten van mensen die belangrijk voor je zijn, in je huiskamer. Het leuke van de “tafel-kast” van de afbeelding? Je kan het eerst voor het taartmoment gebruiken. Taart erop & aansnijden maar! De vintage schoteltjes & andere sweet hapjes kunnen leuk in de vakjes geplaatst worden. Zo heb je eerst een hele toffe sweettabel & erna kan je het als gasten-kast gebruiken. Leuke bloemen & andere styling erop, stiften erop… en een bord: “Please sign our guestcloset” of “do you design our love memory closet?”

meubel als gastenboek

Pfff & zo zijn er nog vollop guest-memories! Wat hebben jullie in gedachte? Wat past erbij jullie waarvan jullie weten dat jullie daggasten de perfecte mede-designers zijn?

Ik ben heel nieuwsgierig, delen julie het met mij?

TOT BLOGS !!!

Liefs Evy

Geen reactie's

Geef een reactie