Skip to main content

Als ik een bruidspaar trouw, dan schrijf ik niet alleen hun verhaal. We nemen altijd de hele ceremonie door. Vanaf het begin… “ Mogen de daggasten jullie al zien of staan zij te wachten op de plek van de ceremonie? ” Tot het eind… “ Lopen jullie als eerste weg, of gaan de daggasten eerst richting de plek van de toast? ” Oh, er zijn zoveel opties!

Maar dan is er één belangrijke vraag in het midden. Bij het officiële deel! Hoeveel stoelen willen jullie bij het tekenen van de akte? En ja, daar heeft een bruidspaar dan vaak nog nooit over nagedacht.

De bruiloften die ik mij herinner van toen ik klein was, hadden altijd 2 stoelen staan bij het tekenen. Daar dacht ik anders over als ouder meisje… en als Weddingplanner heb je daar een beetje invloed op! Dus die kans heb ik gepakt. En meerdere Wedding Professionals dachten er hetzelfde over. Inmiddels hebben vele trouwlocaties maar 1 stoel staan bij de tekentafel. Maar niet allemaal, dus wil je dit: check it!

1 stoel… waarom?

Het tekenen is zo’n mooi moment! Je hebt belangrijke mensen als getuige gevraagd. Een bijzondere rol! Waarom zou dat moment zo snel voorbij moeten zijn? Daarnaast… voor een getuige is het super leuk om een foto te hebben van het tekenen. Dat moment, echt even alleen voor hem of haar. En dan een foto van de getuige alleen, die trots en met een geluksgevoel de handtekening zet voor jullie liefde. Het geloof in jullie liefde! Als er twee getuiges tegelijkertijd gaan zitten, is dit belangrijke moment zo voorbij.

Dus maak echt een belevenis van het tekenen! Het bruidspaar eerst… jullie om & om op die ene stoel! De ander staat als “rots” erachter. Zo, die handtekeningen zijn gezet. Nu de getuiges nog, anders gaat het hele feestje niet door!

En dan hebben jullie de keuze… Blijven jullie samen met het geluksgevoel achter de stoel staan? Toch wel erg leuk voor de foto! Of gaan jullie terug naar de plek waar jullie zaten & glunderen jullie vanaf een afstandje mee? Ook mooi. Maar geef in ieder geval elke getuige zijn/haar eigen momentje. Dat gevoel dat zij ervaren, daar “tekenen” ze voor. Letterlijk & figuurlijk dus.

Dan nog 1 check van mijn kant: “ Het tekenen geeft nog meer kippenvel met muziek! Hebben jullie al muziek uitgekozen voor de ceremonie? Dit moment verdient een “emotioneel” achtergronddeuntje. ” En dat is juist zo mooi door om & om te tekenen… je maakt het moment langer! Dan is er alle ruimte voor een nummer. Live muziek? Nog meer kippenvel. Maar muziek alleen al zorgt voor een extra mooie emotie tijdens het tekenen. Voor jullie, de getuiges, maar ook de daggasten. En de Weddingplanner & Babs niet te vergeten. Die gelukslach zie je bij mij ook op mijn gezicht! Elke keer weer…

Nieuwsgierig naar andere inspiratie van deze Babs?
Laat een comment achter & wie weet pak ik jouw vraag wel op voor mijn volgende blog!

Liefs Evy