Skip to main content

Does anyone know this story ? ~ Yes I Do ~

Een aanzoek, die jouw partner niet vergeet. Een aanzoek die jijzelf niet vergeet. En een aanzoek, die zo tof is dat je er er ook gewoon nog familie & close friends bij wilt betrekken! Een story die iedereen wil weten & zal onthouden. Een story waar men graag zelf ook in voorkomt. Does anyone know this story?

Waargebeurd
Dit verhaal is waar gebeurd! En de bruidegom in spé wilde graag dat ik de hoofdrolspeelster was in dit verhaal. Dan wel achter de schermen, maar WOW wat was dit een waanzinnige rol. Op deze dag had ‘Does anyone know this story?’ een iets andere betekenis. Hier mijn story!

Maar 2 weken
Een kleine 2 weken voor het aanzoek, belde de bruidegom in spé mij op. Hij wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen, wist een klein beetje hoe, maar liep dan ook direct vast. Ze bezoeken graag samen exposities & al snel was besloten dat we daar iets mee wilde doen. Een expositie met een persoonlijke touch!

Kanjers
Kanjers uit mijn netwerk direct op de hoogte gebracht of ze mee wilden werken! Videograaf Jan Persoon voor de film, Love you to the moon and back voor de styling, Patrick de Gier & Paco van Leeuwen voor de foto’s. Iedereen was direct enthousiast! Alleen Patrick de Gier kon er helaas de uiteindelijk geprikte datum niet bij zijn.
En dan het meest lastige… wat wordt de locatie die er ook nog een redelijk prijsje voor vraagt? Een hele zoektocht, maar ik heb de meest waanzinnige & gepaste locatie gevonden die we maar konden wensen: dé Pop-up-Shop van De Merkenwinkel. Deze ruimte was gewoon op ons aan het wachten om er binnen 4 uur een one day gallery van te maken!

Lijsten met een verhaal
Uiteindelijk hebben de bruidegom en ik maar 1 week de tijd gehad om alles te fixen! En alles klopte gewoon. Schilderijen die ik op marktplaats heb gekocht van een man van 89, die al de tijd zijn lijsten had bewaard. Dochter vond het tijd dat iemand ze overnam, toen haar vader naar het verzorgingstehuis moest. Ja, de foto’s stuur ik nog naar hen door. Hoe mooi dat hij lijsten heeft bewaard voor een aanzoek… die ouwe wist ’t gewoon!

Het love couple
En ik kan je vertellen, wat een super leuke bruidegom om mee samen te werken. Hij stond voor alles open, hield zich braaf aan zijn huiswerk & het was gewoon zo mooi om dit voor hem en zijn fiancé te doen! Kon me geen leuker couple bedenken voor mijn 1e Real Proposal.

Detailtje hier, detailtje daar!
Tijd voor de details! Ervoor was er een oproep uitgegaan voor een DJ. Maar de 1e locatie die mee wilde doen, Undercurrent, was helaas precies de dagen dat het aanzoek kon plaatsvinden, bezet. De Pop-up-Shop was voor een DJ echt te klein. Maar live music vind ik echt een must. De bruidegom had even nodig voor hij overtuigd was. Maar na het horen van Katharina’s stem, zei hij JA!
Nu is echt het hele team compleet! Dag geprikt, lijsten klaar & foto’s geprint, ander werk van een fotografe geregeld, gerechtjes van Plates & Glasses gecheckt… tja & alle overige details! Voor de foto’s wil ik nog Postmasters Rotterdam bedanken. Die heeft voor een klein bedrag gewoon alle toffe foto’s van het stel geprint & gesneden! Er was amper budget over & hij heeft zo’n scherpe prijs gegeven. Zo mooi, hoe iedereen zijn/haar bijdrage leverde! Zelfs de patatzaak om de hoek van De Merkenwinkel, wilde direct meewerken toen ze wisten dat het om een aanzoek ging.

Kers op de taart
Ja de details, alles was rond! Ik kon zelfs mega mooie bloemen & een bruidstaart meenemen, welke we nodig hadden voor de Open Trouwlocatie Route bij De Vertrekhal 2 dagen ervoor. Bizar hoe alles samenkwam. Een planning waarvan ik geloof dat die zo moest zijn! En de kers op de taart: een raamsticker om de one day gallery ECHT te maken:

GALLERY ~ Does anyone know this story?
In dit geval is de naam dubbelzinnig. Namelijk niet alleen de vraag of men het verhaal van het aanzoek kent, maar ook het levensverhaal van het lovecouple zelf. En als één iemand dat verhaal maar al te goed kent, dan is het wel de vriendin van de bruidegom in spé!

Hoe het verliep?
De fiancé in spé dacht een leuke expositie te gaan bezichtigen. Het stel kwam binnen & in het voorste gedeelte hingen schilderijen van Fleur Kooiman. Maar in het achterste gedeelte, achter het kanten gordijn, liep de expositie over in kiekjes van henzelf. Eerst een aantal niet direct herkenbare foto’s, denk aan uitzicht en culturele momenten. Maar uiteindelijk de gezellige foto’s van hen samen… kortgezegd hun levenspad tot nu toe! Op het einde hing een schilderij met ‘Will you…’ en 2 ballonnen met daaraan kleine fotootjes van dé juwelier. Op dat moment kwam een dame, die zogenaamd ook de expositie aan het bewonderen was, in actie. Jaja, Katharina die het lievelingsnummer van de fiancé zong. En dat was het op-de-knie-moment! Wat was dit een mooi moment & zo bijzonder hoe zij liet weten dat ze echt heel graag met hem wil trouwen!

Er was heel veel aan de styling gedaan! Zo stond er ook al een smalle lange tafel, ingedekt voor 2, helemaal romantisch voor hen klaar. Behalve de Proposal Planner, mocht ik ook chef kok zijn, haha. Er stonden wat lekkere culinaire gerechtjes op hen te wachten, maar de finishing touch moest nog even achter de schermen worden gedaan. Ja fiancé, je krijgt een romantisch diner voor 2, helemaal alleen in de winkel met jouw aanstaande man!

Even terug naar de raamsticker! Want er mocht natuurlijk ~ yes I do ~ geplakt worden! Does anyone know this story? Behalve dat de fiancé het verhaal van de “expositie” al kende, wist ze nu ook het verhaal van haar aanzoek. Een nieuw moment van hun leven, waar ze echt een tijdje op gewacht heeft. ‘Yes I do’ was het antwoord op dit verhaal & dat mag natuurlijk wel even goed blijven plakken!

Niet wetende dat de vrienden ook al op de hoogte waren van het verhaal. En door de winkelruit dus ook van de afloop. Die kwamen al toeterend & juichend binnen met feestmutsen op. De bruidstaart, prosecco & fruitwater werden erbij gehaald. Toch leuk: alvast de generale repetitie van het moment na de ceremonie! Het was mooi, heel mooi! Wow, wat een groep mooie mensen bij elkaar.

Het verhaal van de Gallery die maar voor 4 uur open was. Enkel om 2 mooie mensen op een onvergetelijke & persoonlijke manier nog dichter bij elkaar te brengen!

Wil ik nog vaker een Proposal plannen?
YES I DO !!!

Wil je dat ik jullie Proposal plan?
Call me !!!

Check de FOTO’s & kijk vooral de toffe FILM ook!